Tal- och presentationsteknik

Hur du bemästrar nervositeten. För många är detta det stora hindret att utvecklas som talare. Många tycker att det känns obehagligt och de försöker undvika situationer där de tvingas att tala. Det går utmärkt att genom bra övningar komma tillrätta med detta och lära sig att hantera rampfebern.

Även den vane talaren kan behöva lära sig med om kroppskontroll och hur man utnyttjar den energi som rampfebern skapar.

 

Röstbehandling och muntlig kommunikation. När du väl bemästrar rampfebern är det dags att gå vidare och utifrån sin egen person utveckla sin förmåga som talare. Nu handlar det om att få fram budskapet och att det inte ska störas av olika ovanor som talaren kanske lagt sig till med. Det gäller att lära sig att tala på ett behagligt sätt och att ta till sig retorikens grunder.

 

Hur väcka intresse och behålla det. Nu gäller det att utgå från åhörarna. Här lär du dig hur du väcker intresse för ditt budskap hos dem. Vi lär oss av massmedias sätt att arbeta och tar till oss grunderna för man förbereder sig på ett bra sätt.

 

 Om kursen:

 ”Mycket bra övningar och lätt att förstå honom. Duktig och visar ett stort engagemang, vilket gör att man blir sporrad. Mycket nyttiga övningar.”

 

” Tack för en otroligt givande dag igår! Är nu rejält taggad att gå upp i talarstolen på KF imorgon! Har lärt mig massor men tror att jag kommer ha mest nytta av övningen att hantera nervositeten! 🙂 ”

 

”Det bästa jag någonsin varit på ang. tal- och debatteknik”

 

”Övningarna borde ha betyg fem av fyra”

 

”Ojoj, han orkade hålla samma höga kvalitet hela dagen.”

 

”Jörgen har alltid ett stort hjärta och engagemang i sina framföranden”

 

” Ett måste som ämne, Roligt att få träna på något annorlunda, otroligt lärorikt, absolut bästa talaren”

 

”Bara en rad med ett hjärtligt tack för en strålande eftermiddag på Svartsjö slott. Efter viss skepticism inför att ”offra” en lördag gick alla tack var dig hem glada, nöjda och mer kunniga.”